BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Bilişim Teknolojileri Alanı’nda; ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, veri güvenliği ve kişisel güvenliğin korunmasını, gelişen teknoloji ile üretilen yazılımların, teknolojilerin ve sağlanan hizmetlerin herkes tarafından kullanılabilmesini sağlayacak, sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi ile ilgili mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Bu alanın aşağıda belirtilen dallarında eğitim verilmektedir.
Bu programı tamamlayanlar; Mesleki gelişim sağlayacak beceriler kazanma, temel algoritma, görsel blok programlama ve programlama işlemlerini yapma, bilişim etiği, bilgi güvenliği, fikrî mülkiyet, sanayi devrimleri, dijital dönüşüm ve endüstri 4.0 teknolojileri, bilgisayar montajı yapma ve ağ temellerini kullanma, teknik resim kurallarına uygun çizimler yapma, bilgisayarda üç boyutlu tasarım yaparak hazırlanan tasarımların baskısı alma ile ilgili ortak beceri ve yetkinlikleri kazanarak mezun olur. Bu programı tamamlayanlara; Alan ve dalını gösteren Diploma, İş Yeri Açma Belgesi ile birlikte seçmeli meslek dersleri ile ulaşabileceği ilgili mesleklere ait Sertifika, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında Europass Sertifika/Diploma Eki ile Aldığı ve Başardığı Modüller, Dersler ve Kredileri Gösteren Belge düzenlenir. Alanlarında çalıştıklarında teknisyen ünvanı verilir.
Bu alanın; Anadolu Meslek Programı’na devam eden öğrenciler 12. sınıfta haftada 3 gün işletmelerde mesleki eğitim yapar. Ayrıca il istihdam ve mesleki eğitim kurulu tarafından belirlenen ve Genel Müdürlükçe onaylanan okulların alan/dallarında 11 ve 12. sınıflardaki meslek derslerinin eğitimi işletmelerde yapılabilir. Anadolu Teknik Programı’na devam eden öğrenciler ise 10 günü 9. sınıf sonunda olmak üzere 11. sınıf sonuna kadar ders dışı zamanlarda 40 iş günü staj yapar.
Bu alandan mezun olanlar; Bilgisayar firmalarında veya büyük işletmelerde teknisyen, web tasarımcılığı gibi mesleklerde çalışma imkânlarına sahiptirler. Kullanıcı arayüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firmalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılarak başarılı oldukları takdirde ön lisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) programlarına giriş hakkına sahiptir.
Okulumuz bünyesinde 2 adet Bilişim Teknolojileri Atölyesi bulunmaktadır. 1. Atölyemizde 18, 2. Atölyemizde 14 adet öğrenci bilgisayarı bulunmaktadır. Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı Yazılım Geliştirme Dalında eğitim vermektedir.