T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / MERKEZ - Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OHSAS 18001 Kurulum Sürecimiz başladı

OHSAS 18001 kurulum sürecimiz başlamış olup, İSG prosüdür ve dokuman hazırlıkları sürmektedir.

YOZGAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ZÜBEYDE HANIM

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ


POLİTİKAMIZ

(Yazdırılabilir PDF döküman için tıklayınız)


         Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üst yönetimi; çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak için gerekli olanı yapar, bu husustaki koşulları sağlar, araçları ve gereçleri noksansız olarak bulundurur, tüm çalışanları da; yaptıkları işlerde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin kurallara kesinlikle uymayı hedef ilke olarak benimser.

       Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ulusal, uluslar arası ve çalışılan yörede yürürlükte bulunan tüm İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği mevzuatına (kanun, tüzük ve yönetmeliklere) ve şartnamelere uymayı taahhüt eder.

       Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tüm faaliyetlerinde, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sisteminin uygulanması, devam ettirilmesi ve bütün çalışanlara duyurulmasını sağlayacak yön ve hedeflerin tesisi, desteklenmesi ve sürekliliğinin sağlanması için, İSG Yönetim Sistemini kurar ve yazılı hale getirir.

       Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tüm faaliyetleri sırasında kaza olma olasılığını kaynağında önleyerek kazaları en aza indirir ve meslek hastalığı oluşmaması yönünde çaba göstermeyi ilke edinir.

       Kurulan sistemin ve alınan önlemlerin kalıcılığını, korunmasını ve sürekliliğini temin etmek, sistemin yeterli ve etkin biçimde uygulanmasını sağlamak amacıyla, iç denetimler ile performans ölçülür ve üst yönetimce gözden geçirilir.

       Sürekli iyileştirmeyi gerçekleştirmek için amaç ve hedefler belirlenir, bu amaç ve hedefler doğrultusunda İş Sağlığı ve Güvenliği yönetim programları oluşturulur, kişilerin yetki ve sorumlulukları tariflenir, Eğitim, Bilgilendirme, Denetleme çalışmaları ile sürekliliği sağlanır.

       Tedarikçilerimizin de TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardına uygun çalışma yapmalarını ister.

       Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Üst Yönetimi ve tüm çalışanları "Hiçbir iş; çalışanların can güvenliğini ve sağlığını tehlikeye sokacak kadar acil ve önemli değildir." düşüncesiyle yola çıkar.

Çalışma alanı dâhilindeki hizmetler ve insanlarla ilgili tüm faaliyetlerde sağlık ve güvenlik yönetimi sistemi yoluyla insana saygı, çalışma ortamında çalışanın güvenli çalışma sorumluluğunu aldığı, önce güvenlik sistemini oluşturmak, tüm çalışan ve ziyaretçilerin sağlık ve güvenlikleri için tüm makul önlemleri almak ve davranışları sonucu etkilenebilecek diğer insanların sağlık ve güvenliğini göz önünde bulundurmaktır.  

       

KURUMUMUZ TAAHHÜTLERİ

  • Tüm çalışanların, yüklenicilerin ve ziyaretçilerin İşyeri Sağlığını ve İş Güvenliğini iyileştirmek için alınacak önlemlerin geliştirilmesi ve desteklenmesi kapsamında etkin katılımını teşvik ederek bir iş güvenliği kültürü oluşturmak.
  • Organizasyon içinde etkili İşyeri Sağlığı ve İş Güvenliği uygulamalarını desteklemek ve herkese ulaştırmak için ilgili Politikalar, Prosedürler, Sistemler, Bilgilendirme, Eğitim, Tanıtım Programları oluşturmak ve sürdürmek.
  • Yürürlükteki tüm İş Sağlığı ve İş Güvenliği mevzuat, düzenleme ve standartlarıyla uyumlu olmak. Organizasyon kapsamındaki risklerle ilgili, bunlara uygun risk ve tehlike yönetim sistemleri uygulamak.
  • Yaralanmaların ve sağlık bozulmalarının önlenmesini sağlamak
  • Güvenli çalışma için; kontrollü çalışma alanı ve donanım sağlamak.
  • Tüm ilgili personel için uygun İşyeri Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi sağlamak.
  • İşyeri Sağlık ve İş Güvenliğini geliştirmek için İSG Yıllık Faaliyet Planı (Çalışma) Programı oluşturmak.
  • İşyeri Sağlık ve İş Güvenliği performansını sürekli olarak iyileştirmek için yeterli kaynak ayırmak.
  • Çalışanlar için düzenli olarak sağlık gözetimi sağlamak,
  • Bu standartlar kurumumuzda sürekli iyileşmenin sağlanabilmesini kolaylaştırmak amacıyla bütünlük ve etkinliğin korunduğundan emin olmak için düzenli olarak izlemek,
  • Yasal Mevzuat ve Şartlara Uyarak, Ekip Ruhu İçerisinde İnsan Sağlığını Korumak,
  • Güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı temin etmek için tüm çalışanlarımızı eğitimler yardımıyla bilinçlendirerek kendilerinin, diğer çalışanların ve ziyaretçilerin sağlık ve güvenliklerini tehlikeye atmamayı temel görev olarak benimsetmek,
  • Çalışmalarımızı yürütürken ortaya çıkabilecek olası tehlikeli durum ve davranışlar ile ilgili risk değerlendirmelerini sistematik bir şekilde yaparak önleme kültürünü yerleştirmek ve riskleri kontrol altına alarak İç Standartlar, Politikalar ve Prosedürlerin yanı sıra Kanun, Mevzuat, Genelge, Yönetmelikleri içerecek şekilde bir;
  • Kaza Ve Sağlık Bozulmalarında Riskleri Belirleyen, Çözüm Bulan,

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemini Sürekli İyileştirerek Örnek Gösterilen Bir Kamu Kurumu olmayı İş Sağlığı ve Güvenliği Politikamız Olarak taahhüt ederiz.



Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
18.01.2019

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2019 - Güncelleme: 28.06.2019 03:02 - Görüntülenme: 584
  Beğen | 8  kişi beğendi